Д-р Олег Торсунов изнася тридневен семинар в България

Кой е Торсунов

За пръв път в България ще изнесе лекции един от водещите специалисти по Аюрведа в Западния свят – доктор Олег Торсунов. Създадената от него оригинална методика за лечение съчетава грижата за духа, ума и тялото. Затова за него може да се каже, че е едновременно духовен учител, психотерапевт и лечител. Ведите са научната основа на неговите книги и безброй лекции, които той изнася вече много години наред във всички краища и градове на Русия, а освен това и в много други държави по света. След няколко дни вече и тук в България, в София.

Олег Торсунов

Предисторията

Предисторията на идването на д-р Олег Торсунов у нас е свързана с това, че управителят на сдружението за благотворителност „Диамантено дърво” Благовест Белчев /Баладев дас/ започна да издава в поредица негови книги и на представянето на последната книга „Законите на щастливия живот – 2” в края на миналата година беше осъществена връзка на живо с автора от Русия. Тогава, той обеща да опита да дойде в България през 2016 година. И ето, че това скоро ще е факт.

Законите на щастливия живот, книга 2

Програмата и темите

От 20 до 22 февруари в зала 8 на НДК д-р Олег Торсунов ще проведе семинар на тема „Развитие на личността”. В три поредни вечери лекциите ще са върху следните групи теми:

Събота, 20 февруари: „Ум, разум и чувства като атрибути на вътрешния свят на човека; Цели в живота на човека и неговото предназначение; Характер на човека, неговите егоизъм и съдба”

Неделя, 21 февруари: „Задължения на човека в съответствие с неговата вътрешна природа; Как да регламентираме своя живот; Избавяне от недостатъците на характера”

Понеделник, 22 февруари: „Развитие на разума, победа над вътрешните врагове на човека; Позитивни настройки и молитви; Практики за победа над трудностите на съдбата”

(откъс от скорошна лекция на Олег Торсунов)

 

Как помага на хората

Семинарът „Развитие на личността“ е насочен към широката аудитория на всички мислещи и развиващи се личности, които желаят да работят върху себе си. Предназначен е за хората, които не са удовлетворени от своята жизнена ситуация в момента и искат да я променят в личен, в професионален и в здравословен план. Доктор Торсунов е помогнал на огромен брой хора досега чрез подобни семинари и лекции. Неговият подход е холистичен, защото лечението на тялото е непълно без лечение на духа, емоциите и ума на човека. За него Юрий Ковачев, който е авторитет в областта на Аюрведа у нас, казва:

„Философията на Аюрведа би си останала сух набор от правила, съвети и красиво обяснение на тоя свят, ако ги нямаше хората като Олег Торсунов. Способността му да обясни ясно и точно философията на Аюрведа плюс дългогодишната му практика са подарък за нас, който може да помогне на всеки да получи добро здраве и щастие. Да използваш силата на природата е знанието, което ни дава Олег Торсунов.”

Олег Торсунов

Повече подробности за семинара: място, дати и часове, цени на билети друга информация може да получите от страницата на събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1580619388844343/

Официален сайт на Олег Торсунов: torsunov.ru