Първите дни на годината, в компанията на Тиртха Махарадж (част 1)

В топлата атмосфера на много мили гости и приятели, с красиви молитвени песни, вдъхновяваща философия, дълбоки мигове на споделяне и вкусна осветена храна – така протичат беседите на Тиртха Махарадж този януари.

Тиртха Махарадж - бхаджан

Тиртха Махарадж – бхаджан

Лекциите започнаха с преглед на две основни концепции от философията на бенгалския ваишнавизъм, а именно – какво е илюзия и какво е небрежност, пренебрежителност в служенето.

Основна тема на дискусиите е първа глава от “Нектарът на Предаността” от Шрила Рупа Госвами. Тиртха Махарадж разглежда в детайли шестте характеристики на чистото предано служене.

На отворената лекция във Veda House, Тиртха Махарадж, насочи вниманието на многобройните слушатели към значението на Бхагавата Пурана. Изложението му беше част от целогодишния цикъл по изучаване на тези най-важни 18 000 стиха във ведическата култура. Във фокуса на беседата беше извисяването на човешкото съзнание и възпяването на божествения първоизточник като кулминация на всяко въплъщение.

Тиртха Махарадж във Veda House

Тиртха Махарадж във Veda House

В Център 15 се състоя още една среща на учителя с отворената публика. Този път темата беше вечната мисия на душата – санатана дхарма – със специален акцент върху еволюцията на съзнанието от материя към дух. Тиртха Махарадж отговори и на въпроси, засягащи свещените взаимоотношения в семейството.

 

Тиртха Махарадж в Център 15

Тиртха Махарадж в Център 15

Ето и частица от настроението. Очакваме ви! Заповядайте от четвъртък до неделя, всеки ден от 8ч. сутринта и 19ч. вечерта!

Към втората част >>